Paleo cashewyoghurt (med probiotika)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com

Visst är det väl underbart att det går att hitta paleovänliga alternativ till nästan allt som man har varit van att kunna äta förut, som yoghurt till exempel?! 😍

Så supergott, nyttigt och bra 😍💛

Det är busenkelt att göra egen yoghurt med probiotika. Den ska stå och bli syrlig i ett dygn ungefär så man får vänta länge på att den ska bli klar, men de är det värt.

De finns att köpa färdig paleovänlig kokosyoghurt men vi tycker att den är för dyr och sen kan man bli lite less på kokossmaken i allt så vi varierar oss och gör våran yoghurt av cashewnötter. Cashewnötter har en väldigt mild smak när man mixar dom med vatten efter det legat i blöt i 4 timmar.

Det kan bli en liten skillnad i både konsistens och syrlighet beroende på vilken probiotika man använder. Vi använder LactoVitalis Pro.

Yoghurten är god att äta naturell, toppad med färsk frukt eller bär men vi tycker att den blir allra godast om man mixar den med banan och frysta jordgubbar precis innan man ska äta den.

Alice är inte så förtjust i smoothiesar eller annat såsigt och krämigt men den här yoghurten åt hon med god aptit och ville till och med ha mer 🤤😃

Den här cashewyoghurten går att använda i mat också, vi har ännu inget recept på någon rätt med cashewyoghurt i, men det kommer.

Paleo Cashewyoghurt (med probiotika)

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg cashewnötterna i blöt i minst 4 timmar. 

  2. Häll av vattnet som nötterna legat i och skölj nötterna. 

  3. Mixa nötterna med 4 dl nytt vatten, häll i lite av vattnet i taget samtidigt som du mixar, mixa ett tag tills du har en slät grädde. 

  4. Sterilisera en glasburk med lock genom att skölja den med hett vatten.

  5. Häll i cashewgrädden i burken. Öppna probiotika kapslarna och häll i pulvret som är inuti i cashewgrädden och rör om ordentligt. 

  6. Lägg burken på en lite varmare plats, tex i skåpet ovanför kylen eller frysen. Lägg på locket men lämna de lite på glänt. 

  7. Låt stå i 24 timmar, smaka på den, vill du ha den mer syrlig kan du låta den stå längre, upp till 24 timmar till. 

  8. När du är nöjd med syrligheten kan du röra i vaniljpulver och stänga locket och förvara den i kylen, den håller i upp till en vecka. 

  9. Mixa ev. yoghurten med bananerna och frysta jordgubbar precis innan du ska äta den. 

  10. Toppa gärna med skivade bananer och färska jordgubbar. 

Paleo Cashewyoghurten är naturligt glutenfri, mjölkfri, sojafri, äggfri, sockerfri och utan tillsatser.

Njut & må gott 💛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *