Chokladpraliner med mintfyllning

Såå goda paleo After Eight praliner har vi gjort i helgen 😍

Alice har hjälpt till att fylla chokladen i pralinformen. Hon är så duktig i köket våran lilla tjej 

Ett litet tips inför alla hjärtans dag är att göra dom i en hjärtformad pralinform och lägga dom i en egen fin chokladask 

Chokladpraliner med mintfyllning

Portioner 10 st

Ingredienser

 • 200 gr mörk choklad renee voltaire:s 80%

Mintfyllning:

 • 0,5 dl kokosmjölk/kokosgrädde
 • 3 färska, urkärnade dadlar
 • 0,5 krm vaniljpulver
 • 20 gr smält kakaosmör
 • 1 droppe pepparmyntsolja

Instruktioner

 1. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Häll chokladen i pralinformar eller isformar. Fyll upp helt. Vänta 3-4 minuter och häll ut chokladen i skålen igen och skrapa av uppe på formen. Ställ in formen i frysen i 5 minuter.  Nu har du skalen till chokladpralinerna färdiga. 

 2. Smält kakaosmöret över vattenbad. Mixa de övriga ingredienserna till mintfyllningen slätt. Häll i kakaosmöret och mixa igen. 

 3. Om mintfyllningen känns varm så låt den svalna. Fyll chokladskalen med mintfyllningen antingen genom att hälla eller spritsa i den. Men lämna kvar någon millimeter upp till kanten. 

 4. Ställ in formen i frysen i 5 minuter. Häll på chokladen så de täcker fyllningen. Låt stelna och förvara chokladpralinerna i kylen, men de är goda att äta direkt från frysen också. Då blir fyllningen lite glassig. 

 5. Du kommer att få över en hel del smält choklad eftersom att det används mycket till att göra chokladskalen. Man kan hälla de i en annan pralinform/isform. 

Den mörka chokladen är Renee Voltaire:s 80%:iga choklad som är helt paleovänlig. Vi är så glada att de numera finns att köpa färdig sockerfri och mjölkfri mörk choklad som vi kan äta. Tidigare gjorde vi egen choklad till allt. De är så skönt att någon gång då o då kunna köpa den här och slippa göra själv även om vi gör egen choklad också då o då.

Recept på våran hemmagjorda paleochoklad finns HÄR. Och recept på våran choklad med torkad fruktmix finns HÄR.

Njut & må gott 💛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg