Sov-gott-gröt

En underbart god och glutenfri paleogröt med pumpakärnor och banan 😍

Pumpakärnor och banan innehåller mycket magensium och tryptofan. Magnesium är avslappnande för kroppen och tryptofan ska vara bra för sömnen. Därför kallar vi den här gröten för sov-gott-gröt 👍

Servera gröten med mosade jordgubbar, pumpakärnor och mandelmjölk.

Ät gröten på kvällen så sover du förhoppningsvis väldigt gott 🥰

Sov-gott-gröt

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa pumpakärnor till mjöl.

  2. Koka ihop alla ingredienser i en kastrull under omrörning tills gröten är så tjock som du vill ha den

  3. Servera med mandelmjölk, mosade jordgubbar och pumpakärnor.

Det bästa sättet att få i sig magnesium är genom att äta magnesiumrik mat som den här magnesiumrika gröten. De påverkar inte magen som magnesiumtillskott gör. En portion av den här gröten ger dig hela dagsbehovet av magnesium. Den är dessutom god och mättande och innehåller även mycket andra vitaminer och mineraler.

Det är så lätt att göra en naturligt glutenfri och spannmålsfri gröt av frön och nötter. Det är bara att mixa fröna eller nötterna till ett fint mjöl och koka upp med kokosmjölk, nötmjölk eller frömjölk och sedan tillsätta olika frukter, bär och kryddor som vanilj eller kanel. Vi brukar mixa mycket frön och nötter när vi ändå håller på och sedan förvara de nyttiga, glutenfria, spannmålsfria och paleovänliga mjölet i glasburkar, då slipper man mixa dom varenda gång man ska ha det till något.

Många äter sylt (med mycket socker) till gröt. Vi har också gjort de förut. Men nu efter några år på paleokost så har vi vant oss bort från socker och tycker att tex mosade jordgubbar som vi har till den här gröten är nog så sött. Man vänjer sig fort vid att allt inte behöver vara jättesött även om man inte tror det i början.

Fler recept på glutenfri paleogröt: Mandelgröt 

Njut & må gott 💛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg