Stekt vitkål med kryddor

Vårat nyårslöfte i år är att vi ska sänka vår matkostnad. När man äter paleokost så kan matkostnaden bli ganska hög. Men de går att äta billig, nyttig och bra mat om man tänker efter och planerar lite bättre.

Vitkål är billig och nyttig mat så stekt vitkål är något vi kommer att äta oftare numera som tillbehör till lunch eller middag.

Stekt vitkål med kryddor

Portioner 4 portioner

Ingredienser

 • 700 gr vitkål
 • 1,25 dl olivolja
 • 1 tsk havssalt
 • 0,5 tsk svartpeppar
 • 2 tsk paprikapulver
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 0,5 tsk lökpulver

Instruktioner

 1. Strimla vitkålen fint. 

 2. Stek vitkålen i olivoljan med kryddorna, salt och peppar tills kålen blivit mjuk och fått färg. 

Grönsaker är ett bra tillbehör till paleolunchen eller middagen. Ett naturligt glutenfritt tillbehör som är så enkelt att tillaga. I början när man övergår från ”vanlig kost” till paleokost så kan de vara svårt att byta ut den älskade pastan, riset eller potatisen till att bara ha grönsaker till. Ett bra sätt att vänja sig är att både steka och krydda grönsakerna ordentligt och kanske till o med ringla över lite honung i början om man är van vid lite mera sött. Lite honung är bättre än en stor portion med pasta eller ris.

Stekt vitkål med mycket kryddor och olja är ett jättegott tillbehör som passar till många paleorätter. Eller varför inte bara äta stekt vitkål med några rostade solroskärnor till. Solroskärnor är väldigt billigt och mättande också.

Om du gör det här tillbehöret till lunchen eller middagen så behöver du ingen sås till. Det blir inte torrt som när du har pasta eller ris till. Så enkelt och bra.

Njut & må gott ?

2 Kommentarer on “Stekt vitkål med kryddor

  1. Det är en smaksak, ha i mindre olja om du tycker det räcker 😊
   Vi äter ofta mat utan sås och då är det gott med lite oljigare grönsaker 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg