Hemmagjord mörk choklad (paleo)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com –

Se hit alla chokladälskande paleomänniskor! 😃😉

Alla är vi barn i början. Här kommer ett nytt recept på en magiskt god hemmagjord mörk choklad. Denna gång har vi efter några försök fått till en choklad som är mer likt riktig mörk choklad. Vårat gamla recept(som finns här) på hemmagjord choklad blir lite tunnare när den är smält och hårdare som ischoklad när det har stelnat. Den här chokladen innehåller dubbelt så mycket kakaopulver och den ska vispas ihop i en kastrull på väldigt låg värme. Chokladen är helt perfekt att i smält form, ringla eller hälla över kakor, tårtor m.m. 😍😍

Vi har testat att göra våran kladdkaka med denna choklad istället för den man köper och det gick jättebra, ska testa att göra bountybrownies med denna choklad i också. Om ni testar före oss så berätta gärna hur det blev.

Du kan göra chokladen med kokosolja eller kakaosmör, vi gör med kakaosmör ibland för att då kan chokladen förvaras i rumstemperatur utan att smälta, de är det som används i riktig choklad. Men oftast gör vi med kokosolja i alla fall för att den är billigare och de är det man oftast har hemma. Chokladen smakar då lite kokos och smälter lite i rumstemperatur så man måste då förvara den i kylen eller i frysen.

De här receptet blev ju så enkelt med enkla mått att man kanske inte behöver ha receptet framme efter man har gjort de första gången 👍

Minska på mängden honung om du vill ha en mindre söt choklad.

Hemmagjord mörk choklad

Ingredienser

  • 2 dl kakao
  • 1 dl kokosolja/kakaosmör
  • 0,5 dl Flytande honung
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  1. Ställ en kastrull på en platta på låg värme. Våra plattor har nr 1-9 och vi hade plattan på 3an. 

  2. Lägg i kokosoljan/kakaosmöret i kastrullen och låt de smälta helt, vispa i honungen och vispa tills honungen smält ihop med kokosoljan/kakaosmöret.

  3. Sänk plattan ett steg. Tillsätt kakaon och vaniljpulvret och vispa tills du har en glansig härlig chokladsmet. 

  4. Häll chokladsmeten i pralinformar eller gör som vi, lägg ett bakplåtspapper på en stor bricka eller på två större skärbrädor, sprid ut chokladsmeten tunt över hela brickan eller skärbrädorna. 

  5. Ställ in i kylen för att stelna. Bryt nu chokladen i bitar. Kom ihåg att förvara den i kylen eller i frysen om du har använt kokosolja. 

Denna Hemmagjorda mörka chokladen är naturligt glutenfri, mjölkfri, sockerfri och utan tillsatser.

Njut & må gott 💛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *